download

bifaldet

Musicon

Roskilde

om

Vejledende 3D tegning med forbehold for ændringer

70 nye ejerboliger hvor alt spiller

Med Bifaldet tager Rosklide det første spadestik i byens nye kreative bydel. Det har været en krævende opgave at skabe de nye boliger i Musicon. For Kommunen har stillet høje og ambitiøse krav om bæredygtighed, markant arkitektur og gennemtænkt integration i det aktive og levende nærmiljø. Derfor er Bifaldet også skabt af et stærkt teamwork mellem arkitektfirmaet Kullegaard, Svendborg Architects samt Schønherr Landskabsarkitekter.

 

Resultatet er moderne, urbane boliger i 4-6 etager, hvor nye kreative materialer og rammer danner en spændende signatur. Og hvor det musiske og fællesskab er vigtige byggesten.

Et skønt mix af boformer

Visionen for Bifaldet er på kreativ vis at blande boformer, som imødekommer det mix af studerende, børnefamilier, seniorer og singler, der ønsker at bo i et spændende område, hvor det musiske og fællesskabet er i fokus. Det stiller krav til arkitektur både

ude og inde. Oppe og nede.

Vejledende 3D tegning med forbehold for ændringer

ude er det nye inde

Bifaldet er designet til en ny generation af beboere,

for hvem uderummet også spiller en vigtig rolle.

Her lægger arkitektur og landskabsdesign op til, at hjemmelivet siver ud og blander sig med det

fælles udeliv.

Teglbaguette

– en kreativ facadesignatur

Et af Bifaldets arkitektoniske kendetegn er facadernes kreative brug af teglbaguette. De danner en smuk sammenhængende facadestruktur med karakteristiske variationer. Særlige steder fungerer de også som indbyggede solfiltre.

 

Facadernes farvepalette er holdt i toner, som trækker en række klare referencer til de eksisterende farvenuancer i området. Men de peger også tilbage til Musicons industrielle historie og arven fra Unicon.

Vejledende 3D tegning med forbehold for ændringer

Beton gør comeback

De kommende beboere af Bifaldet kan flytte ind i en bebyggelse, som gør det smukke praktisk og praktiske smukt. Et godt eksempel er arkitekturens vidunder materiale – beton. Bifaldet er yderst opmærksom på den industrielle arv fra områdets tidligere ”beboer” - betonfabrikken Unicon og har fortolket materialet på en ny og spændende måde.

 

Når du træder ind i Bifaldets fine enkle trappeopgange,

oplever du den industrielle beton i en ny og anderledes udgave. Når du bevæger dig rundt på udearealerne, møder du ”spor” fra områdets fortid i form af rå industrielle betonflader. Her er plads til rulleskøjter og løbehjul, hinkeruder og andet street art i børnehøjde.

grønne hyggeøer

Bifaldets uderum er kendetegnet ved sine små, grønne, beplantede hyggeøer. Her kan beboerne

få en sludder med naboerne, slå katten af tønden eller arrangere loppemarked. Her findes også små regnbede og -render, som udover at være en funktionel del af regnvandssystemet også er

et dekorativt element, som skaber variation. Også her vidner beplantningen om områdets fortid. Det er nemlig planter, som naturligt hører til her.

Komponeret af Fælleskab, funktion og æstetik

Bifaldet gør det praktiske smukt og det smukke praktisk

Plads til regnbede og græsrødder

Hør arkitekt Kasper Kullegaard fra arkitektfirmaet Kullegaard fortælle om bebyggelsens ambitiøse, bæredygtige og innovative designløsninger.

Hør arkitekt Johnny Svendborg fra Svendborg Architects fortælle om bebyggelsens markante arkitektur og visionen bag.

Hør landskabsarkitekt Nina Jensen fra Schønherr Landskabsarkitekter fortælle om bebyggelsens uderum og tankerne bag Bifaldets landskabsarkitektur.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg

løbende med i projektet

KONTAKT for mere information

Salgskontor

persondatapolitik

og brugervilkår

EDC Erlands

Læs mere.

Musiconhuset

Rabalderstræde 1

4000 Roskilde

Åbent man. - fre.

samt søndag.

71 74 77 20