download

bifaldet

Musicon

Roskilde

om

byen som topper hitlisten

Roskilde er Danmarks klart mest eftertragtede by at bo i. Og der er stykke til de næste favoritbyer, som er København, Kolding og Aalborg. Det viser en undersøgelse af danskernes boligønsker. Det er ikke så mærkeligt, at Roskilde hitter. Danmarks gamle hovedstad ånder af historie, hvilket den knejsende domkirke er det tydeligste tegn på. Og nutiden emmer af kreativitet og iværksætteri. Både når det gælder byplanlægning og kulturliv.

 

Kulturelt er Roskilde mest berømt for Roskilde Festivalen, som omdanner byen til rock-musikkens verdensnavle i en uge hvert år. Men også i hverdagen gennemsyrer musiklivet Roskilde. Det kan opleves på byens spillesteder året rundt. Også på andre områder tænker Roskilde nyt og kreativt - fx den genrejste Sct. Hans Hospitalshave, den sejlende restaurant M/S Saga Fjord, sommerens Veteranbiltræf og det hyggelige cafeliv.

det emmer af hygge...

Der er gang i Roskildes hyggelige cafeliv - lige fra den klassiske pariser-bistro på torvet, til den søde, lille kaffevogn på havnen. Og shoppelivet scorer også højt på positiv-skalaen. Her er nemlig plads til alle, flotte rammer og masser af butikker – lige fra den livlige gågade til Danmarks flotteste butikscenter - Ro’s Torv.

...og gløder af opfindsomhed

Energitårnet er et kraftvarmeværk, som agerer festligt arktektonisk lysfyrværkeri udover at producere fjernvarme og el til Roskilde. For hvorfor se kedelig ud, når man er fuld af energi?

Roskilde er for børn – naturligvis

Roskilde vrimler med naturoplevelser for både store og små. Her kan du slå dig løs i en af byens grønne parker, vandre ad stier i vikingernes fodspor, opleve Skjoldungernes land – den 160 km2 store nationalpark fuld af fjordlandskab, strandenge, løvskov, smukke herregårde og idylliske landsbyer. Kort sagt - i Roskilde er græsset altid lidt grønnere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg

løbende med i projektet

KONTAKT for mere information

Salgskontor

persondatapolitik

og brugervilkår

EDC Erlands

Læs mere.

Musiconhuset

Rabalderstræde 1

4000 Roskilde

Åbent man. - fre.

samt søndag.

71 74 77 20